Så spelar du bingo

Hur du spelar bingo beror naturligtvis på vilken sorts bingo du spelar. Ja, det finns nämligen inte bara en variant av bingo utan flera. Den vanligaste sortens bingo vi spelar här i Sverige är 75-bollarsbingo och därför tänker vi på Folkbingo framförallt fokusera på den vanligaste varianten av 75-bollarsbingo, men vi kommer också att titta lite på några andra bingospel som också är mycket populära.

Så spelar du 75-bollarsbingo

  1. Köp bingobrickor. En vanlig bingobricka består av 25 fält som är fördelade på fem rader och 5 kolumner och varje fält består av ett nummer mellan 1 – 75. Om du spelar bingo online kan du köpa massor av brickor i olika prisklasser beroende på vilket bingorum du spelar i. Du kan även välja att dina nummer automarkeras vilket kan vara bra om du har många bingobrickor att hålla reda på, annars rekommenderar vi på Folkbingo att du bockar för dina bingonummer manuellt eftersom spelet blir roligare då.
  2. Spelets gång. När alla spelare är redo börjar boll efter boll slumpas i en tombola. När man spelar bingo online slumpas numren naturligtvis virtuellt. Om numret som ropas upp finns på din bingobricka kryssar du för det och om du får en linje med fem nummer på en rad, i en kolumn eller i en diagonal har du fått bingo och har således vunnit. Ibland fortsätter spelet även efter att någon har fått bingo om bingohallens regler kräver att ett visst antal nummer ska dras innan spelet är slut.
  3. Vinster. Om du vunnit när du spelar bingo online hamnar din vinst automatiskt på ditt spelkonto och där kan du sedan kan plocka ut dem när du vill.

Variantbingo

En vanlig variant av 75-bollarsbingo heter träffande nog just variantbingo. Variantbingo fungerar precis som vanlig bingo, men spelet fortsätter ända tills någon har fått bingo på fem rader, det vill säga när hela bingobrickan är full. Vinster delas även ut på 1 – 4 rader.

Mönsterbingo

Mönsterbingons bricka består också av 25 fält men istället för att vinna på rader, kolumner och diagonaler vinner du när du har fått alla nummer rätt i ett visst förtryckt mönster. Denna bingovariant är också relativt vanlig, både online och i de vanliga bingohallarna.