Bingon flyttar online

Även om bingo i och med Bingolotto fick en bredare publik än bara pensionärer, så var det först när bingo online lanserades som man verkligen fick kontakt med den stora massan. Dock är det till större del kvinnor som spelar bingo på nätet, säkert mycket på grund av att sajterna medvetet riktar sig mot dessa, men folk i alla åldrar och av bägge könen är ändå representerade.

Att spela bingo på nätet
När bingon gick online förändrades den till viss del. En stor del av bingon i bingohallarna och framför Bingolotto byggde på en social samvaro, medan detta var svårare när man spelade på datorn. Dock har bingosajterna löst detta ganska smidigt genom att införa chattfunktioner, i vilka man kan samtala med sin medspelare. Gemenskapen inom bingo har man därför lyckats behålla till stor del, även om många ändå föredrar de klassiska gamla sätten att spela bingo på. När du är ny inom bingo på nätet kommer du kanske att vara tvungen att lära dig tyda språkkoder som används, då man gärna använder sig av förkortningar i chattrummen. I chatten finns också moderatorer som är anställda för att se till att stämningen är god.

Skillnader mellan bingo online och bingo i vanliga bingohallar
Även om grundreglerna för bingo på nätet är de samma som när du spelar Bingolotto eller bingo i bingohallar, så finns det dock en hel del skillnader. Är du helt ovan vid att spela spel på nätet kan det ta en stund innan du kommer igång, men det är lättare än vad du tror! Spelet online är på många sätt snabbare och större än vad man kan vara van vid, då de tekniska funktionerna gör att du sparar tid, samtidigt som det är lättare att spela på fler brickor samtidigt. Se till att provspela bingo gratis innan du sätter in egna pengar att spela för, så förlorar du inga pengar i onödan.

För att spela bingo online behöver du registrera ett konto och därefter föra över pengar att spela för. Det brukar gå på ett par minuter att öppna ett spelkonto och därefter gör du din överföring med hjälp av kreditkort eller onlineplånböcker som Paypal.

Läs vidare om svensk nätbingo.